Wat anderen vinden van werken met Anke Heij

Hieronder lees je wat coaching bij Anke anderen bracht.

Ik ben bij Anke gekomen nadat ik ruim een jaar gelden plotseling slechthorend ben geworden. Mijn hoortoestellen helpen mij enorm waardoor ik vooral in één op één situaties mij goed red. Maar er zijn ook veel situaties waarin ik moeite heb om te verstaan, zoals tijdens vergaderingen met veel deelnemers, in een restaurant of op een verjaardag. Het blijft lastig om te accepteren dat verstaan niet meer vanzelfsprekend is.

Daarom wilde ik ontdekken welke technische mogelijkheden er zijn om toch beter te verstaan en in welke gevallen die er niet zijn en ik echt moet aanvaarden dat horen moeilijk is en altijd zal blijven.

Ook wilde ik graag handvatten om beter om te gaan met dat acceptatieproces. Anke heeft mij daarbij in een aantal gesprekken enorm geholpen. Ze weet ongelofelijk veel over de technische kant van hoortoestellen en hulpmiddelen en heeft daarnaast volop aandacht voor de psychische kant.

Ze bleek in staat om aan te sluiten op de stijl die bij mij past (niet te soft maar wel met aandacht voor gevoelens). Ik kan iedereen aanbevelen een coachingstraject bij haar te volgen.

Ze zeggen altijd: ‘Bij twijfel niet inhalen’, ik maak daarvan: ‘ Bij twijfel, gewoon doen!’ 


Hans de Vries

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

Wat was je probleem toen je bij me kwam voor coaching?

Hoe kan ik op een nieuwe werkplek goed beslagen ten ijs komen? Welke mogelijkheden zijn er, waar kan ik hulpmiddelen vinden?

En soms schuurt het in de communicatie met mijn dove vriendin, hoe kunnen we dat oplossen?

Wat is je waardevolste inzicht van het werken met mij?

Dat luisteren meer inspanning kost dan ik zelf in de gaten had. Af en toe je “oren even uitzetten” mag (en kan ook heerlijk zijn).

En ook dat doven en slechthorenden toch heel anders tegen communicatie kunnen aankijken. Wat voor de een vanzelfsprekend is hoeft niet voor de ander zo te zijn. Als je allebei een auditieve handicap hebt betekent niet dat het ook 1 pot nat is. 🙂

Waarom zou je anderen mensen aanbevelen om te werken met mij?

Je hebt veel kennis over de gevolgen van slechthorendheid en doofheid, en kunt die kennis ook goed overbrengen. Het is heel prettig om met jou te communiceren, en ik heb er ook zeker veel van opgestoken.

Je mag mijn naam delen, maak daar maar gewoon “Ronald” van.


Ronald

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

‘Hoe te beginnen,

Na een lange tijd van zorgen voor…… vooral niet voor mijzelf, tijd gekomen om hulp te zoeken.

Dit houd ik niet langer meer vol!

Vanuit mijn veiligheid waar ik ongeveer vastgeroest in zat, mijn angsten, mijn put die overliep!

Naar >>>>>

Anke wist de juiste snaar te raken om binnen mijn emotie te komen, geloof me dit laat ik niet zomaar toe, door de gesprekken en opdrachten heeft zij mij geholpen een andere mindset te ontwikkelen.

Waardoor ik weer mag zijn wie ik ben en ruimte overhoud voor de ander en daar krijg ik energie van.

Enne ……Lukt het even niet, is ook “OK” .

Deze reis samen met Anke, was een van de mooiste reizen die ik heb mogen maken, het was zeker niet makkelijk maar het heeft superveel opgeleverd in korte tijd.

Mijn gehoor speelde hierin niet een hele grote rol, maar ook daarin weer stappen gezet om het makkelijker voor mijzelf te maken.

Bedankt Anke voor het delen van jouw kennis en ervaringen!’

Marianne van den Berrg

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

Eind 2022 ondervond ik plotsdoofheid, een verwarrende en emotionele rollercoaster. Geluiden werden vervormd, ik werd overgevoelig voor geluiden en kreeg tinnitus. In deze moeilijke tijd en medische onderzoeken kreeg ik hulp van Anke, een hoorcoach. Anke gaf mij handvatten in mijn vraag hoe kan ik ontspannen als ik iets verloren ben. Het traject in het ziekenhuis liep voor mijn gevoel niet lekker en daar werd ik steeds onzekerder van. In die onzekerheid was Anke daar om mij te helpen. Ik keek uit naar de sessies, zodat ik weer stappen kon maken in mijn proces. Na elke sessie had ik weer het gevoel: ‘yes ik kan er tegenaan’. Ze was mijn houvast in onzekere tijden.

Wat Anke mij heeft meegeven is het accepteren dat er iets met je gehoor is en dit niet meer zal worden zoals daarvoor was. Maar voornamelijk het leren balanceren. Dit is een stukje acceptatie dat je niet zomaar alles kan doen en daardoor gaat afwegen wat is het belangrijkste voor mij en hoe kan je eventueel datgene wat je wel graag wilt op een andere manier oppakken? Anke hielp me mijn zelfvertrouwen terug te vinden en mijn leven weer op te bouwen.

Ik ben over drempels gegaan, waarvan ik begin dit jaar dacht dat dit niet meer mogelijk was. Zaalvolleybal was toen onmogelijk voor mij, maar ik wilde wel bewegen. Ik ging beachvolleyballen. Hoewel het elke training beter ging, was dit hard werken voor mij. Intussen heeft het mij zelfvertrouwen gegeven om begin van het nieuwe seizoen weer in de zaal te beginnen. Stap voor stap kom ik steeds verder.

Na ruim een half jaar hard werken is mijn gehoor grotendeels hersteld, maar overgevoeligheid en tinnitus blijven uitdagingen waar ik mee om moet gaan. Ik ben trots op mijn vooruitgang! Zonder hulp van Anke en de dierbaren om mij heen, had ik dit niet gekund. Daarom vind ik het heel erg belangrijk dat als iemand met vergelijkbaars te maken krijgt met het gehoor een hoorcoach verdient! Een hoorcoach als Anke doet net even de andere dingen met je dan die je mag verwachten in de normale procedures in ons zorgstelsel.

Bregje Jansen

Na afronden traject rondom leven en werken met gehoorverlies

Mijn problemen

Mijn voortschrijdend gehoorverlies maakte me angstig, eenzaam en heel verdrietig. Het lukte niet meer om me staande te houden met alle trucs die voorheen wél werkten.

En ik was zó moe, letterlijk in paniek. Hoewel ik al jaren wist dat het gehoor slechter zou worden mettertijd, was het nu dan zover.

Wat mij aanspreekt in de werkwijze van Anke:

Dat is de voelbare liefde voor wat zij doet.

Alle stappen in het ritueel en rond de online sessies waren met zorg voorbereid. De lieve kaarten met een rake tekst, aangevuld met de juiste woorden, die ze me stuurde, voelde als een ware verwennerij. Ik voelde me begrepen en gekoesterd.

Wat mij op het goede pad zette, was haar vraag om elke dag een drietal dingen op te schrijven waar ik gelukkig van werd. Naast het verdrietige, donkere “vergeten” gevoel, kwam ruimte voor blijheid en lichtheid. Dit maakte dat ik me weer ging openstellen en ging rondkijken.

De mooie inzichten:

Mijn eigen gedrag, mijn boosheid en verdriet zorgden ervoor dat ik niet meer open stond. Ik ontdekte dat mijn dichterbij komende doofheid me verlies en verdriet heeft gebracht, maar ook heel veel moois. Ik hervond in verbazingwekkend tempo mijn balans en ontdekte mijn mantra: “het is wat het is!” Ik voel me weer licht en blij en sterk genoeg om op een positieve wijze hulp te vragen als ik dat nodig heb.

Ik gun iedereen die vastloopt als gevolg van zijn of haar gehoorverlies, die vragen heeft hoe het leven met doofheid of slechthorendheid makkelijker kan worden, de coaching van Anke!

Haar inzicht, begrip, creativiteit, intuïtieve wéten en haar vermogen om woorden te geven aan wat mij zo veel pijn deed is zó waardevol: dat wens ik iedereen toe!

Kunst Van Het Mogelijke heeft haar belofte waargemaakt.

Ans Kamer

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies gecombineerd met in het hartritueel creatief bezig zijn met rouw, verlies en heling

Anke is als coach een rustig baken waarbij je kunt aankloppen. Omdat ze zo goed luistert, controleert of ze het goed heeft begrepen en ook samenvat, krijg je grip en overzicht op je eigen probleem en de ontwikkeling daarin. Met vertrouwen de diepte samen in.

Ze heeft enorm veel kennis die ze graag deelt en weet die op een prettige en open manier aan te reiken. Hier kan ik mee verder! Een blije klant

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

Na eenzijdig plotsdoof te zijn geworden, wilde ik graag antwoorden op vele vragen in mijn hoofd, maar wie kon mij goede antwoorden geven en vooruit helpen?

Toen zag ik een reactie van Anke op een digitaal platform en ik bezocht haar site. 

Na het lezen van haar ervaringen, zowel persoonlijk als professioneel, dacht ik “zij kan me vast helpen met de antwoorden op mijn vragen”.

Ik stuurde Anke een berichtje en gelukkig kwam er al snel antwoord, we hebben direct een eerste sessie gepland.

Na de eerste sessie vond ik het maar wat fijn, een coach die zelf ervaring heeft met slecht horen, iemand die echt weet waar je het over hebt en wat je meemaakt. 

Anke heeft mij super geholpen met antwoorden op mijn vragen en dat gaf veel rust in mijn hoofd. Ze helpt je echt bij wat persoonlijk bij je past. 

Ze vat samen wat er is besproken waardoor je weet of je jouw verhaal goed hebt verteld. 

Ook de vragen waar geen direct antwoord op was, heeft Anke mij richting kunnen geven in waar ik dan wel een antwoord kon vinden.  

Ook heeft ze goede adviezen gegeven over wat er technisch mogelijk is, waar ik daarvoor terecht kon. 

Ik zou Anke echt aanbevelen voor de persoonlijke benadering en de kennis die ze met je kan delen. 

Sandra

Na afronden traject rondom leven en werken met gehoorverlies

Wat anderen vinden van gastlessen en lezingen van Anke Heij

Hieronder lees je wat gastlessen en lezingen van Anke anderen bracht.

Vanmorgen werd ik met een heel goed gevoel wakker, dat kwam door jullie verhaal van gisteravond! Het was zo’n open verhaal, met persoonlijke ervaringen en ook wel bekentenissen. Daardoor was het een bijzondere avond die we met elkaar mochten beleven. Daarom wil ik jullie, ook namens alle aanwezigen, nogmaals héél hartelijk bedanken voor het delen van jullie verhaal met ons!

Dorothee Diepeveen

Na lezing over zintuigen en communicatie samen met Rinne Oost

Nogmaals bedankt voor je fantastische lessen vandaag. Bedankt voor je openheid en eerlijkheid. Je hebt met recht een stukje toekomst geschreven vandaag!

Wendy Bil, coördinator IMC Basis Deventer

Na het geven van gastlessen over beroepsoriëntatie tolk Gebarentaal, verandering van carrière en veerkracht

Wat een heftig, emotioneel maar krachtig ervaringsverhaal.

Anke vertelt zo boeiend, recht vanuit het hart, waardoor haar verhaal enorme impact heeft en zij heel duidelijk maakt wat het betekent om met plotseling gehoorverlies te maken te krijgen.

Wat een positiviteit straalt Anke uit, ondanks alles wat ze heeft meegemaakt.

Wat een veerkracht!

Zo’n persoonlijk verhaal maakt duidelijk waar iemand met plotseling gehoorverlies tegenaan kan lopen, op verschillende vlakken (medisch, sociaal, persoonlijk)

Ongelofelijk de ervaringen binnen de “medische molen”.

Wat moet je assertief zijn om de juiste weg te vinden richting hulp/ondersteuning en goede voorzieningen.

Goed om te weten dat er hoorcoaches zijn.

Reacties studenten Hogeschool Utrecht, opleiding tolk en docent NGT

Na geven gastles over plotseling gehoorverliesN

Excellent! Kwetsbaar thema dat mij tijdens deze lezing diep geraakt heeft. Werkelijk geweldig gebracht!

Helder en inspirerend!

Heel mooi verteld!

Veel herkenning en veel om over na te denken. Dank!

We hebben vol bewondering, emotie en inspiratie je voordracht op de contactdag van de Stichting Plots- en laatdoven gezien. Toen wist ik het zeker: jij kunt me helpen op mijn weg met voorstschrijdend gehoorverlies.

 Bedankt voor jouw openheid, interessante lezing, veel herkenning!

Reacties deelnemers op mijn lezing ‘Hou me vast’, landelijke contactdag Plots- en laatdoven

Na lezing over verbinding, intimiteit, seksualiteit en invloed van verworven gehoorverliesWil jij dit ook anders op weg met gehoorverlies?

Hoe zou het zijn als je aan het eind van je dag meer energie overhoudt? Je je ontspanner voelt? En je eindelijk van die stress af bent van het voortdurend opletten en doen alsof je alles wel volgt?

Er zijn zoveel mogelijkheden om beter, makkelijker en creatiever te leven en werken met je gehoorverlies. Ik help je om inzicht te krijgen in je gehoorverlies en de mogelijke oplossingen en hulpmiddelen. Plan een gratis online sessie in, dan spreken we elkaar 30 minuten een-op-een en ga je in ieder geval al met drie tips verder.