Ik ben bij Anke gekomen nadat ik ruim een jaar gelden plotseling slechthorend ben geworden. […] Het blijft lastig om te accepteren dat verstaan niet meer vanzelfsprekend is. […] Ze bleek in staat om aan te sluiten op de stijl die bij mij past (niet te soft maar wel met aandacht voor gevoelens). Ik kan iedereen aanbevelen een coachingstraject bij haar te volgen.

Ze zeggen altijd: ‘Bij twijfel niet inhalen’, ik maak daarvan: ‘ Bij twijfel, gewoon doen!’ 

Lees hele review >>

Hans de Vries

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

“Je hebt veel kennis over de gevolgen van slechthorendheid en doofheid, en kunt die kennis ook goed overbrengen. Het is heel prettig om met jou te communiceren, en ik heb er ook zeker veel van opgestoken.”

Lees hele review>>

Ronald

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

Anke wist de juiste snaar te raken om binnen mijn emotie te komen, geloof me dit laat ik niet zomaar toe, door de gesprekken en opdrachten heeft zij mij geholpen een andere mindset te ontwikkelen. […]

Deze reis samen met Anke, was een van de mooiste reizen die ik heb mogen maken, het was zeker niet makkelijk maar het heeft superveel opgeleverd in korte tijd.’

Lees hele review>>

Marianne van den Berg

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

Eind 2022 ondervond ik plotsdoofheid, een verwarrende en emotionele rollercoaster. […] Het traject in het ziekenhuis liep voor mijn gevoel niet lekker en daar werd ik steeds onzekerder van. In die onzekerheid was Anke daar om mij te helpen. Ik keek uit naar de sessies, zodat ik weer stappen kon maken in mijn proces. Na elke sessie had ik weer het gevoel: ‘yes ik kan er tegenaan’. Ze was mijn houvast in onzekere tijden. […]

Daarom vind ik het heel erg belangrijk dat als iemand met vergelijkbaars te maken krijgt met het gehoor een hoorcoach verdient! Een hoorcoach als Anke doet net even de andere dingen met je dan die je mag verwachten in de normale procedures in ons zorgstelsel.

Lees hele review>>

Bregje Jansen

Na afronden traject rondom leven en werken met gehoorverlies

Mijn voortschrijdend gehoorverlies maakte me angstig, eenzaam en heel verdrietig. Het lukte niet meer om me staande te houden met alle trucs die voorheen wél werkten. […]

Ik gun iedereen die vastloopt als gevolg van zijn of haar gehoorverlies, die vragen heeft hoe het leven met doofheid of slechthorendheid makkelijker kan worden, de coaching van Anke!

Haar inzicht, begrip, creativiteit, intuïtieve wéten en haar vermogen om woorden te geven aan wat mij zo veel pijn deed is zó waardevol: dat wens ik iedereen toe!

Lees hele review>>

Ans Kamer

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies gecombineerd met in het hartritueel creatief bezig zijn met rouw, verlies en heling

Anke is als coach een rustig baken waarbij je kunt aankloppen. Omdat ze zo goed luistert, controleert of ze het goed heeft begrepen en ook samenvat, krijg je grip en overzicht op je eigen probleem en de ontwikkeling daarin. Met vertrouwen de diepte samen in.

Ze heeft enorm veel kennis die ze graag deelt en weet die op een prettige en open manier aan te reiken. Hier kan ik mee verder! 

Een blije klant

Na afronden hoorcoachtraject rondom leven en werken met gehoorverlies

Na eenzijdig plotsdoof te zijn geworden, wilde ik graag antwoorden op vele vragen in mijn hoofd, maar wie kon mij goede antwoorden geven en vooruit helpen?

Anke heeft mij super geholpen met antwoorden op mijn vragen en dat gaf veel rust in mijn hoofd. Ze helpt je echt bij wat persoonlijk bij je past. 

Ik zou Anke echt aanbevelen voor de persoonlijke benadering en de kennis die ze met je kan delen. 

Lees hele review >>

Sandra

Na afronden traject rondom leven en werken met gehoorverlies

Het traject met Anke heb ik als waardevol ervaren. Zij heeft de kennis, kunde en ervaring om ook tijdens online één op één gesprekken een goede verbinding te creëren.

Ik heb ervaren dat het verhaal dat je jezelf vertelt, wat in je hoofd zit, niet de toekomst hoeft te zijn; er is veel meer mogelijk dan je denkt. En Anke laat je de Kunst van het mogelijke graag zien en stimuleert je op een fijne manier om dit te willen gaan ervaren.

Kortom; een waardevolle coach en een heel fijn mens!

Lees hele review >>

Klaske

Na afronden traject rondom leven en werken met gehoorverlies

Sinds een aantal maanden rechts grotendeels doof geworden. Ik wilde handvatten om hier emotioneel mee om te gaan en kon wel wat technisch advies gebruiken. O.a. ook over gesprekken met KNO arts, Audiologisch centrum etc. 

Je hebt me weer naar de positieve kant laten kijken. Ook heb je me goed begeleid in o.a. het vragen van begeleiding van een AC. Dat had ik nog niet van mijn KNO-arts gehoord. 

Je weet wat mensen overkomt, hebt zoveel kennis en zo een groot netwerk dat je het beste advies kan geven. En je bent direct, niet zweverig en ook invoelend en betrokken.  

Lees hele review >>

Paul

Na afronden traject rondom leven en werken met gehoorverlies

Vanmorgen werd ik met een heel goed gevoel wakker, dat kwam door jullie verhaal van gisteravond! Het was zo’n open verhaal, met persoonlijke ervaringen en ook wel bekentenissen. Daardoor was het een bijzondere avond die we met elkaar mochten beleven. Daarom wil ik jullie, ook namens alle aanwezigen, nogmaals héél hartelijk bedanken voor het delen van jullie verhaal met ons!

Dorothee Diepeveen

Na lezing over zintuigen en communicatie samen met Rinne Oost

Nogmaals bedankt voor je fantastische lessen vandaag. Bedankt voor je openheid en eerlijkheid. Je hebt met recht een stukje toekomst geschreven vandaag!

Wendy Bil, coördinator IMC Basis Deventer

Na het geven van gastlessen over beroepsoriëntatie tolk Gebarentaal, verandering van carrière en veerkracht

Wat een heftig, emotioneel maar krachtig ervaringsverhaal.

Anke vertelt zo boeiend, recht vanuit het hart, waardoor haar verhaal enorme impact heeft en zij heel duidelijk maakt wat het betekent om met plotseling gehoorverlies te maken te krijgen.

Wat een positiviteit straalt Anke uit, ondanks alles wat ze heeft meegemaakt.

Wat een veerkracht!

Zo’n persoonlijk verhaal maakt duidelijk waar iemand met plotseling gehoorverlies tegenaan kan lopen, op verschillende vlakken (medisch, sociaal, persoonlijk)

Ongelofelijk de ervaringen binnen de “medische molen”.

Wat moet je assertief zijn om de juiste weg te vinden richting hulp/ondersteuning en goede voorzieningen.

Goed om te weten dat er hoorcoaches zijn.

Reacties studenten Hogeschool Utrecht, opleiding tolk en docent NGT

Na geven gastles over plotseling gehoorverlies

Excellent! Kwetsbaar thema dat mij tijdens deze lezing diep geraakt heeft. Werkelijk geweldig gebracht!

Helder en inspirerend!

Heel mooi verteld!

Veel herkenning en veel om over na te denken. Dank!

We hebben vol bewondering, emotie en inspiratie je voordracht op de contactdag van de Stichting Plots- en laatdoven gezien. Toen wist ik het zeker: jij kunt me helpen op mijn weg met voorstschrijdend gehoorverlies.

 Bedankt voor jouw openheid, interessante lezing, veel herkenning!

Reacties deelnemers op mijn lezing ‘Hou me vast’, landelijke contactdag Plots- en laatdoven

Na lezing over verbinding, intimiteit, seksualiteit en invloed van verworven gehoorverlies

Wil jij ook weer meedoen en meer rust, ontspanning en zelfvertrouwen met je gehoorverlies?