Wil je ruimte maken voor een nieuw begin? Creatief bezig zijn met rouw, verlies en heling? Wil je onderzoeken wat er in je hart leeft?

Het hartritueel is een tastbare en unieke manier om met jouw helingsproces bezig te zijn, onder leiding van mij als jouw hartcoach.

Een ritueel raakt mensen diep en wordt niet snel vergeten. Het hartritueel draagt bij aan heling. In het hartritueel gebruiken we het Kintsugi Heart. Dit is een keramieken hart dat in een zorgvuldig proces wordt gebroken én weer geheeld met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden.

Het hartritueel geeft iedereen met een gebroken hart een magische manier om pijn en verlies (klein en groot) te omarmen. De stappen in het ritueel geven je de ervaring van je verbinden met je hart, te luisteren naar je hart en om op avontuur te gaan.

Het hartritueel is heel krachtig, merk ik telkens weer.  Een ervaring uit mijn praktijk lees je hier.

Begeleiding van het ritueel

Het hartritueel is een persoonlijk proces, dat je afhankelijk van je behoefte op verschillende manieren kunt vormgeven. Wel bestaat het ritueel altijd uit 2 fases.

Fase 1

We starten met een intake, om de aanleiding voor en het doel van jou hartritueel te bespreken. We bespreken welke opties er zijn voor uitvoering van het ritueel. Ik help je bij het ervaren van een hartsverbinding en jij kiest het thema en de volgende stap. Uit de intake komt een voorstel voor jouw begeleiding tijdens het hartritueel. Je kunt kiezen voor het individueel uitvoeren van het ritueel of samen met anderen. En voor online contact of contact face-to-face.

Fase 2

In de uitvoering van het hartritueel begeleid ik je om te zorgen dat je er meeste uithaalt en om je te steunen. We houden daarvoor contact. Soms gaat het in verbinding blijven met je hart tijdens de uitvoering niet vanzelf. Ook is het menselijk om lastige gevoelens uit de weg te gaan. Wat maakt dat het proces soms stokt, terwijl je wel verder wilt gaan. Ik help je daarbij.

Als je ervoor kiest het ritueel zelfstandig uit te voeren, hebben we naast de intake vaak een tussentijds gesprek van een uur en een afsluitend gesprek van minimaal 1,5 uur. In het afsluitende gesprek geven we betekenis aan je proces en kijken we of er nog iets nodig is om jouw hartritueel af te ronden. Tussen de sessies in hebben we contact via mail of app om uit te wisselen en je inspiratieberichtjes te sturen. Afhankelijk van jouw behoefte, spreken we meer of minder sessies af.

Je kunt er ook voor kiezen het ritueel volledig onder mijn begeleiding uit te voeren. Dat kan alleen face-to-face, waarbij we een dagdeel samen optrekken. Jij voert het ritueel uit, terwijl ik aanwezig ben en met je meekijk. Ik spiegel wat ik zie en stel vragen. Ik volg jou in je proces en beweeg mee. Ik heb ervaren dat deze vorm heel krachtig kan werken. Afhankelijk van jouw behoefte kunnen we op een later moment nogmaals afspreken om betekenis te geven aan je proces en kijken we of er nog iets nodig is het hartritueel af te ronden.

Heb je interesse in dit prachtige ritueel?