Dichtbundel: Tussen liefde en verdriet

Nadat ze in haar leven iets heel belangrijks kwijtraakte -een deel van haar gehoor en daarmee ook plotseling afscheid moest nemen van haar werk en haar passie- ontdekte Anke Heij (1979) dat woorden ontstonden in het leven van alledag.

Wat ze niet kon zeggen, kreeg wel woorden op papier. Eerst hield ze die woorden voor zichzelf. Toen ze haar gedichten deelde kwamen er zoveel mooie en ontroerende reacties, dat ze de gedichten bundelde. Zo ontstond dit boekje, in de hoop dat ze anderen iets brengen. 

Je bestelt mijn dichtbundel via print on demand bij 24bookprint.com voor € 18,50 plus verzendkosten. Per boekje doneer ik 3 euro aan het Lex Scheffelfonds.

Het LSF biedt minder draagkrachtige Plotsdoven in Nederland de gelegenheid deel te nemen aan activiteiten georganiseerd door de Stichting Plotsdoven.

Cover tussen liefde en verdriet

Enkele reacties op gedichten

‘Je gedichten raken de (mijn) ziel.’

‘Wat kun jij het leven verwoorden zeg.’

‘Jouw gedicht verwoordt precies waar ik vandaag mee zit, dit was wat ik nu nodig heb. Dank je wel.‘

‘Ik las je gedicht en nu weet ik wat ik kan zeggen. Ik heb eindelijk woorden.’

‘Door dit te lezen en kort te overwegen is mijn dag al waardevol begonnen 😁!’

‘Mooi verwoord en zo herkenbaar. De toekomst is mooi, maar niet altijd zoals wij hadden bedacht.’

‘Wat prachtig verwoord Anke … dank je 🙏🏼’


Reactie op dit boekje

‘Je laat zoveel zien van jezelf. Je bewegen, je verlangen, je pijn en verdriet. Het is alsof ik bij je naar binnen mag kijken, mee- en in mag leven in je worden, zijn en richting, je verwondering, je liefde voor leven, je durven veranderen.

Ik mag je leren kennen en herkennen in je gedichten. Dankjewel.

Het is ook of je mij uitnodigt meer van mezelf in woorden te laten zien. Van mijn verwarring, verdriet en onmacht, van mijn liefde voor leven ook. Met jou durf ik dat ineens te delen…’