“Ik ben bij Anke gekomen nadat ik ruim een jaar gelden plotseling slechthorend ben geworden. Mijn hoortoestellen helpen mij enorm waardoor ik vooral in één op één situaties mij goed red. Maar er zijn ook veel situaties waarin ik moeite heb om te verstaan, zoals tijdens vergaderingen met veel deelnemers, in een restaurant of op een verjaardag. Het blijft lastig om te accepteren dat verstaan niet meer vanzelfsprekend is.

Daarom wilde ik ontdekken welke technische mogelijkheden er zijn om toch beter te verstaan en in welke gevallen die er niet zijn en ik echt moet aanvaarden dat horen moeilijk is en altijd zal blijven.

Ook wilde ik graag handvatten om beter om te gaan met dat acceptatieproces. Anke heeft mij daarbij in een aantal gesprekken enorm geholpen. Ze weet ongelofelijk veel over de technische kant van hoortoestellen en hulpmiddelen en heeft daarnaast volop aandacht voor de psychische kant.”

Hans de Vries

Na afronden traject rondom voluit leven met gehoorverlies, thuis en op het werk

Verder naar ervaringen>>