Je kunt je hier aanmelden voor de wandeling op de Needse Berg op zaterdag 14 mei 2022 om 13 uur.

De kosten voor deelname zijn € 5,= voor donateurs van de Stichting Plotsdoven en € 10,= voor niet-donateurs. Als de kosten een belemmering zijn, kun je een aanvraag indienen bij het Lex Scheffelfonds. Er zijn een tolk NmG en een schrijftolk aanwezig.

Lopen door oude groeves en over de rug van een stuwwal. Op de Needse Berg kan het! De Needse berg is een kleine, maar prachtige stuwwal uit de voorlaatste ijstijd. De ontstaansgeschiedenis en de ijstijd erna zorgde voor afzettingen van zand en leem. Ruim 100 jaar lang werden die afzettingen afgegraven voor dakpannen en bakstenen. Hierbij werden veel fossielen gevonden, waaronder ook een kies van een mammoet. Op de stuwwal bestaan grote verschillen in hoogte en vochtigheid, waardoor er veel verschillende planten voorkomen. Zoals gevlekte orchis, salomonszegel en klein springzaad.

We gaan op ontdekkingstocht in de groeves en op de berg, soms langs smalle en steile paadjes. En kijken wat de natuur op ons pad brengt.

Anke Heij zal de wandeling gidsen. Zij is natuurgids en weet ook het één ander te vertellen over de geschiedenis van de berg. Er zullen een NmG-tolk en een schrijftolk aanwezig zijn.

De gegevens die je invult, worden alleen gebruikt voor het organiseren van de wandeling en daarna verwijderd.