OVER MIJ

Ik help slechthorenden om goed te leven en werken met  gehoorverlies

Wil jij dat ook? Plan dan nu jouw gratis sessie

Mijn naam is Anke Heij. Ik heb 15 jaar gewerkt als Tolk Nederlandse Gebarentaal en toen… werd ik zelf slechthorend. Ik weet dus hoe vermoeiend gehoorverlies kan zijn. Dat alles je veel meer energie kost en je helemaal uitgeteld kunt zijn.

Mijn gehoor wordt steeds slechter en toch is mijn leven leuker dan ooit. Wil jij ook meer energie overhouden en goed leven en werken met je gehoorverlies? Ik kan je helpen. 

Met bijna 20 jaar professionele werkervaring met gehoorverlies, als horende én als slechthorende, kijk ik vanuit een unieke en brede achtergrond naar jouw vragen. Zodat jij er echt mee verder kunt. 

Plan een gratis sessie

Cadeautje verpakt in prikkeldraad

Posttraumatische groei: sterker worden door wat je meemaakt

Mijn verhaal als podcast en videopodcast met ondertiteling 

Posttraumatische groei: sterker worden door wat je meemaakt. Dat is zeker op mij van toepassing. Toen ik slechthorend werd veranderde alles. Alleen al doordat ik werkte als Tolk Nederlandse Gebarentaal, in een keer volledig arbeidsongeschikt werd en ineens zelf een tolk nodig had.

In de podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ deel ik mijn verhaal. Over rouw, levend verlies, een nieuwe werkomgeving, alle mogelijkheden die er wél blijken te zijn en nieuw ontdekte talenten en mogelijkheden. Een andere kijk op ellende, waarin ik heel veel leerde over mezelf. En wat me een groot cadeau gaf. Niet van de ene op de andere dag, want wat gehoorverlies geeft was – en is! – soms niet leuk.

Nieuwsgierig naar mijn verhaal? Je kunt de podcast hier beluisteren of bekijken op YouTube met ondertiteling.