Je hebt gehoorverlies en merkt dat communicatie niet soepel loopt. Misschien versta je wel wat er gezegd wordt. Maar kost het je veel inspanning. Daar is een woord voor: luisterinspanning. Dat is de inspanning die je moet leveren om met je oren en je hersenen tot verstaan te komen.

Gehoorverlies ontstaat vaak geleidelijk. Je bent je niet meteen bewust van de gevolgen. Of wel, en weet nog niet of en hoe je er anders mee om kan gaan, zodat je energie bespaart. En wat de technische mogelijkheden zijn. Dat zijn er vele! Je bent bij Kunst van het mogelijke op de juiste plek om te ontdekken!

Een traject gehoorverlies en werk bestaat uit minimaal 6 sessies van een uur. 

In dat traject:

►Leer jij je eigen gehoorverlies beter begrijpen. En ook uitleggen aan anderen. Dat leidt (vaak) tot meer wederzijds begrip, een betere communicatie en een soepeler samenwerking leidt.

►Bekijken we verbetermogelijkheden rondom communicatie. Hiervoor krijg je veel praktische handvatten. En je leert hoe je (hoor)techniek goed kan organiseren en verbeteren. Of de akoestiek in een ruimte om spraakverstaan te verbeteren.

►Als je wilt, kijk ik met je mee op de werkvloer. Wat is er nodig om jouw werk (te kunnen blijven) doen? Hierbij kunnen ook werkgever en/of collega’s betrokken worden.

►Ontstaat er rust, ruimte en overzicht. Van daaruit neem jij je eigen regie en doe je wat werkt!

Bedrijven kunnen een traject voor een medewerker inzetten, waarin aandacht is voor de medewerker, de werkzaamheden en ook collega’s. Met als doel vanuit mogelijkheden iemand duurzaam inzetbaar te houden.

Er kan veel meer dan je misschien vooraf denkt!